Skip to main content

Iedereen heeft sociaal kapitaal; we onderhouden namelijk allemaal relaties met anderen. De waarde van het sociale netwerk om je heen is enorm groot. La Red leert je als mens en organisatie optimaal gebruik te maken van het netwerk om je heen.

Martin ter Braak is strategic communications advisor bij Vattenfall, een van de grootste energiebedrijven in Europa. Binnen deze netwerkorganisatie vind hij het belangrijk om kennis te delen met andere organisaties, maar ook privé levert zijn netwerk hem waardevolle inzichten en kansen op. Lees het verhaal van Martin ter Braak en laat je inspireren en motiveren.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Martin ter Braak, een strategic communications advisor bij Vattenfall. In mijn dagelijkse leven houd ik me bezig met het ontwikkelen en implementeren van communicatiestrategieën. Het belangrijkste doel is om te laten zien wat we doen op het gebied van windenergie op zee. Maar dat gaat niet alleen over de techniek of het opwekken van duurzame energie. We willen ook laten zien wat we doen op allerlei andere terreinen zoals het beschermen en versterken van de biodiversiteit, circulariteit, innovaties (denk bijvoorbeeld aan drijvende zonneparken of waterstof opwekking), het gebruik van windparken voor voedselproductie en bijvoorbeeld veiligheid op zee.

Beschouw je jouw organisatie als een netwerkorganisatie?

Ik beschouw mijn organisatie zeker als een netwerkorganisatie omdat we sterk afhankelijk zijn van interne en externe samenwerkingen om onze doelen te bereiken. Dat kunnen we en willen we niet alleen. Om een concreet voorbeeld te geven: wij doen veel onderzoek naar hoe de we de Noordzee ecologie kunnen versterken. Dat delen we met verschillende kennisinstituten en de overheid, maar ook met concurrenten en de visserij. Alleen gezamenlijk kunnen we ons grootste natuurgebied, de Noordzee, beschermen en versterken.

Voor welke doelen zet je jouw netwerk in?

Ik zet mijn netwerk in voor verschillende doelen, zoals stakeholdermanagement, public affairs, innovatie en het vinden experts en mogelijke partijen om mee samen te werken.

Wat levert jouw netwerk je op?

Mijn netwerk levert me waardevolle inzichten en kansen op. Het stelt me in staat om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in de industrie, nieuwe (zakelijke) kansen te ontdekken en sterke relaties op te bouwen met belangrijke stakeholders. En misschien nog wel veel belangijker: het levert me hele leuke en interessante persoonlijke contacten op.

Hoeveel mensen ken je?

Ik ken veel mensen via LinkedIn, dat zijn zowel persoonlijke als professionele contacten. Het exacte aantal is moeilijk te bepalen, maar het zijn honderden.

Ben je lid bij clubs/verenigingen?

Ik ben geen lid van clubs, behalve van de voetbalclub van mijn kinderen. Daar mag ik als coach optreden.

Welke inspirerende quote en/of gezegde wil je delen (het liefst op netwerkgebied)

Mijn inspirerende quote is: “When you talk, you are only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new” (Dalia Lama)

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Contact us
Hide Buttons